Content


Als de techniek van je website goed staat, is de volgende stap het toevoegen van content. Dit omvat zowel tekst als visuele elementen op je pagina. Voor het schrijven van sterke content is het belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden, zoals het strategisch gebruik van zoekwoorden, het plaatsen van blogs, het toevoegen van lokale content en het afstemmen van je boodschap op je specifieke doelgroep.

Zoekwoorden

De belangrijkste onderdelen van SEO-content zijn zoekwoorden. Iemand die een zoekwoord intypt, zoekt naar informatie of een product. Achter elk zoekwoord zit een specifieke zoekintentie. Door een zoekwoord in je content te verwerken, ziet Google dit als een aanwijzing dat je pagina goed aansluit op de bijbehorende zoekopdracht en intentie. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van zoekwoorden voor in jouw content?

  • Idealiter kies je zoekwoorden met hoog zoekvolume
  • Vermijd zoekwoorden met te veel concurrentie en kies specifieker
  • Bepaal op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden.
  • Houd een zoekwoorddichtheid van 2-5%, vermijd keyword stuffing, oftewel het overmatig herhalen van hetzelfde zoekwoord.
  • Gebruik synoniemen en zoekwoordvariaties.
  • Geef elke pagina één hoofdzoekwoord dat het centrale onderwerp is.

Lees de blog Hoe doe je een Zoekwoordenonderzoek? voor meer informatie.

Opbouw

Een duidelijke opbouw van je content is belangrijk voor zowel je bezoekers als de zoekmachine. De zoekmachinebot die je tekst crawlt, scant je pagina van boven naar beneden en van links naar rechts. Daarom is het belangrijk om je belangrijkste zoekwoorden zo vroeg mogelijk in je tekst te plaatsen. Daarnaast is het belangrijk om je content overzichtelijk te maken voor scannende lezers, aangezien 79% van de mensen teksten scannen, vooral online. Zorg ervoor dat je content logisch is opgebouwd en makkelijk te scannen is. Tips voor een goede opbouw:

  • Verwerk belangrijke zoekwoorden zo vroeg mogelijk in je content.
  • Plaats zoekwoorden in je headings (koppen).
  • Gebruik een logische en overzichtelijke structuur voor een betere scanbaarheid.
  • Zorg ervoor dat je tekst goed leesbaar is voor zowel mensen als zoekmachines.

Blogs

Een blog is een perfect middel om in te spelen op zoekopdrachten met een informatieve zoekintentie. Speel in op zoekwoorden met een informatieve zoekintentie door te achterhalen welke vragen er bestaan rondom je hoofdzoekwoord. Beantwoord deze vragen vervolgens in je blog. Op die manier profiteer je van drie voordelen:

  • Je beantwoordt vragen die echt leven bij je publiek, waardoor je waardevolle informatie biedt.
  • Je speelt in op de groeiende populariteit van voice search, waarbij vragende zinnen een belangrijke rol spelen.
  • Met een beetje geluk pak je de featured snippet, het tekstvakje in Google, wat zorgt voor extra autoriteit.

Doelgroep

Als je content schrijft, moet je altijd je doelgroep in gedachten houden. Zorg ervoor dat je content overtuigend en commercieel is.

  • Focus op de gebruiker, niet op Google
    De belangrijkste les die ik bij Aspen Digital heb geleerd, is dat de gebruiker altijd de prioriteit heeft. Je bezoeker staat bovenaan, ook voor Google. Het hoofddoel van zoekmachines is om gebruikers zo snel mogelijk het beste zoekresultaat te bieden. Schrijf je content met de bezoeker in gedachten, dan speel je in op deze doelstelling.
  • Pas de tone of voice aan
    Zorg voor een passende tone of voice die bij je doelgroep past en hou deze consistent door de hele content heen.

Content SEO bij Aspen Digital

Bij Aspen Digital heb ik verschillende taken uitgevoerd op het gebied van content SEO. Zoals ik in ‘Mijn Projecten’ heb aangegeven, heb ik content geschreven voor een kantoorverhuurbedrijf. Hiervoor heb ik een FAQ toegevoegd en een aantal informatieve teksten geschreven om de website beter vindbaar te maken.

Daarnaast heb ik content geschreven voor een website over zeeaquariums. Het doel was om de vindbaarheid van een specifiek aquarium in België te verbeteren. In de teksten die ik schreef, heb ik België of gerelateerde termen zoals “Belgisch” meerdere keren verwerkt om de lokale relevantie te vergroten.

Meer weten over SEO?

Stef Nikolidakis

Proudly powered by WordPress


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *